Vårgårda IK Bordtennis

Vi har införskaffat två bord med nät, bollar och ett antal utlåningsracketar för dem som inte har egna racketar, vilket gjort att vi fått ett extra lyft i föreningen. Det är fantastiskt kul med en stiftelse och en bank, som värnar om och ger tillbaka till det lokala föreningslivet.

 

Stort tack från Vårgårda IK Bordtennis!

 

Daniel Castor

Lerums klätterklubb

Pengarna var ett värdefullt tillskott till klubbkassan. De har gjort det möjligt för oss att beställa speciella säkringar och tidklockor till en av grenarna inom klättringen, nämligen Speed där det handlar om att klättra så fort som möjligt. På grund av leveransproblem har vi inte fått grejerna än, men så fort vi har dem i vår hand hoppas jag att det ska kunna sporra våra ungdomar till att tävla internt och att ha skoj.

 

Ewa Strömberg

Gäsene Scoutkår

Vi är jätteglada för pengarna, som i första hand har gått till nya utlåningsskjortor till de lite yngre barnen. Skjortorna är ett viktigt signalvärde för dem då alla kan se likadana ut. Vi har även köpt in knivar, yxor och diverse utbildningsmaterial. För oss, som en tämligen liten förening, betydde bidraget enormt mycket. Vår årliga basar fick ställas in och det påverkade oss givetvis ekonomiskt. Vi har försökt att hålla i gång verksamheten för de lite yngre under hela pandemin genom att vara ute och hålla avstånd. Det har betytt väldigt mycket för barnen, som annars varit väldigt isolerade.

 

Ulrika Ekholm

Simklubben Alingsås

Vi har köpt in analoga träningsklockor, så att simmarna kan hålla koll på sina egna tider, vilket är ett oerhört bra träningshjälpmedel. Likaså har vi införskaffat lånefenor, som gör att man kan förbättra sitt vattenläge och därmed få en bättre teknik. Måste ändå säga att vi kunnat hålla i gång vår verksamhet på ett hyfsat sätt under pandemin. Det har varit träningsförbud för de lite äldre ungdomarna, men de lite yngre barnen har fått hålla i gång i hallen. Sedan har vi tränat en hel del ute också. Totalt sett har vi kanske tappat 20 procent under pandemin. Trots detta tillhör vi Sverigeeliten inom många ålderskategorier, vilket är mycket glädjande. Tack, Sparbanksstiftelsen för er stöttning!

 

Torun Ljungström