Utbildningskollen

I höst inleds ett nytt spännande samarbete. Vi kommer, genom Utbildningskollen, att samarbeta med Ung Företagsamhet även i grundskolan. Sedan tidigare är vi guldsponsor till UF på gymnasiet.

Vi älskar att vara i skolan för att inspirera unga till att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad och ge dem verktyg för bra start i livet. Det har vi gjort i alla tider. När vi då har en kompis som också älskar att vara i skolan för att inspirera unga att tro på sin egen förmåga och sitt entreprenörskap känns det så självklart att vi krokar arm och tar hjälp av varandra! Vårt engagemang i skolan handlar inte om att planera in så många föreläsningar som möjligt, utan om hur många unga människor vi kan inspirera och förhoppningsvis hjälpa till en bättre framtid, i det ligger vårt driv. Ung Företagsamhet delar detta driv och vi tror vi kompletterar varandra på ett bra sätt.

Så från och med 2021 (men med smygstart redan under hösten) föreläser Utbildningskollen och Ung Företagsamhet tillsammans. Målet är att vi ska träffa alla åk 9 i vårt verksamhetsområde. Vi startar vårterminen med fokus på Lerum, Vårgårda och Herrljunga kommuner och Alingsås läggs till HT-21. I Alingsås fortsätter Utbildningskollen att föreläsa som vanligt till dess Ung Företagsamhet hänger på om ett år. 

Utbildningskollen erbjuder också föreläsningen Digital ekonomi. Den riktar sig till dig som vill ha hjälp med att komma igång med digitala tjänster. Föreläsningarna har paus just nu då restriktioner och rekommendationer ligger kvar. Vi håller föreläsningar på bankkontoret eller ute hos företag och föreningar. Håll gärna ögonen öppna längre fram om detta låter intressant för dig eller ditt företag/förening.