Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Vi vill utveckla det småskaliga landsbygdsföretagandet, berättar Arvid Johansson som är destinations- och föreningsutvecklare i Vårgårda kommun. Längs leden finns behov av service, som caféer eller övernattning och jag hoppas någon vågar ta steget att följa sin dröm om egen verksamhet.  

Berätta om Gotaledens två nya etapper
Invigningen är lördagen 4 maj men etapperna är redan klara och färdigmärkta. Leden går från Hol, via Dahlbogården, Yxnås, Storsjöstrand till stationen i Vårgårda. Dryga 2 mil omväxlande vandring i fin natur. Jag är så tacksam för delfinansiärer, markägare och vägsamfälligheter som gjort satsningen möjlig.

Vad möts man av på leden?
Du kommer vandra i djupa sagoskogar, fin lövskog i det gamla skogsbruket i Yxnås och på grusvägarna i en levande landsbygd med fårhagar och traktorer. En bra mix av allt kommunen har att erbjuda.   

Vad händer på invigningen
Invigningen är på Dahlbogården med friluftsmässa och invigningstal. Du kan köpa med dig något gott att ta med på vandringen och vill du springa leden håller Friskis och Svettis i ett löparpass. Det blir även en guidad vandring med Gotaledens grundare Hans Svensson.

Tack till alla som gjort de nya etapperna möjliga. Vi gillar hur ni skapar friluftsupplevelser och inspirerar till småskaligt företagande. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.