Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Nyhetsbrev december

Hej!

Det lackar mot jul och det arbetas för fullt i tomteverkstaden, medan vi andra kan förbereda oss för en skön och avkopplande julhelg. 

Ett Stort Tack för alla goda insatser under året.

God Jul och Gott Nytt År

önskar
Rebecca Bitto och Anders Samuelsson

Sparbanksstiftelsen Alingsås

Många sparade kilowattimmar på Katebovallen

Genom en ansökan om bidrag ur Sparbankskilowatten kunde IK Frisco investera i en ny värmepump och därmed sänka sina driftskostnader rejält – detta på samma gång som man minskade sitt klimatavtryck. Bara vinster med andra ord.

Det handlar om att få fler barn i rörelse

Det berättar Tina Hjalmarsson och Michal Ehrnberg som är aktivitetsledare i projektet Rörelse på rast när vi ses på Lena skola. Vi vill locka till att prova nya saker och hitta sin grej. Då kanske barnen går vidare i föreningslivet och av det kommer bara goda saker.  

Reportage med aktivitetsledarna!

Klättring på hög nivå när Junior-SM arrangerades i Lerum

Under två intensiva dagar i slutet av oktober arrangerade Lerums Klätterklubb Junior-SM i Lead i klättergymmet Grepps lokaler i Stenkullen. Totalt deltog 125 ungdomar från hela landet och arrangemanget blev en riktig succé med ett stort publikintresse.

 

Snart blir det discgolf i Ornunga och Asklanda

För tillfället pågår byggnationen av en discgolfbana bredvid Equmeniakyrkan i Asklanda-Ornunga. Bakom satsningen står några lokala unga entusiaster, som brinner för just discgolf. Enligt planerna ska banan stå färdig till sommaren 2024.

 

Sparbanken Alingsås

Mina tankar om året som gått

Tittar vi på marknaden så har vi sett en ökad inflation som försöker dämpas med höjda räntor. Riksbanken (precis som FED och ECB) lät reporäntan vara oförändrad nu i november och går allt enligt planen så kan det komma sänkningar från halvårsskiftet nästa år. 

Vårgårdakontoret öppnar inom kort

Renoveringen har pågått under hösten enligt tidplan och nu är det nedräkning på riktigt. Den 15 december är det dags för slutbesiktning och därefter är det dags för etablering. Det innebär att vi får leverans av inredning, Personlig Service-diskar, ljudduschar, blommor, kapphängare, foliering, tavlor mm.

När det är klart är personalen välkomna att flytta in den 15 januari och vi välkomnar kunderna den 17 januari.

Den 29 februari är det invigning. Hoppas vi ses då!

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet är ett prioriterat område och vi fokuserar på ansvarsfull in- och utlåning och vårt samhällsengagemang. Under året har vi även tagit fram en del tjänster och material:

Vi har tagit fram checklistor för olika branscher som hjälp för våra kunder att faktiskt komma igång med sitt hållbarhetsarbete. 

Hållbarhetsmaterial

Föreningsträff

I november hade vi en föreningsträff på Estrad där vi bjöd in föreningar i hela vårt verksamhetsområde. Kvällens föreläsare var Lotta Schelin och temat var hållbara val. Under kvällen presenterade vi ett erbjudande till alla föreningar. Vi vill öka tryggheten genom att erbjuda ett start-kit för mensskydd och en dispenser. Vi hoppas att detta kan bidra till en säkrare vardag för alla tjejer. Allt för en mer jämställd fritid! 

Föreningar kan ansökan om detta erbjudande direkt på vår hemsida.

Stiftelsen Eken

Varmt välkommen att höra av dig!

Hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss på Stiftelsen Eken om du har några frågor, funderingar eller goda idéer.

Ingrid Pousard

Mail: ingrid.pousard@stiftelseneken.se
Telefon: 072 – 660 11 56
Webbadress: www.stiftelseneken.se

Mer information

Sparbanksstiftelsen Alingsås nyhetsbrev skickas ut 4ggr/år.

Nästa nummer kommer i mars 2024