Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Företag

För oss är du en viktig kraft som skapar sysselsättning här i vår gemensamma närhet. Går det bra för dig och ditt företag, går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra!

Bli företagskund

man och kvinna i en afffär

Företag - aktuellt just nu

Tillsammans ger vi jordnära föreningar högtflygande möjligheter i Långared.

De har kommit från hela Norden för att utföra halsbrytande akrobatik i Långared. Det är föreningen Cirkusön som arrangerar workshops i allt från luftakrobatik till parakro.

Albert Hall byggdes och ägs fortfarande av bygdens föreningsliv. En av anledningarna till att Aurelia, Sara och Timi kan fortsätta med sin högtflygande konstform är att många här i bygden också väljer att anlita en bank som har som idé att låta ekonomisk framgång återinvesteras på hemmaplan, till nytta för alla. Sparbanken Alingsås stödjer Albert Hall och det kan du också göra genom att hyra hallen. Tillsammans gör vi det möjligt.

A footballclub who recieved Sparbankshjartat

Erbjudande om fria mensskydd för föreningar!

För oss är alla föreningar viktiga krafter som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vår gemensamma närhet. Vi vill öka tryggheten genom att erbjuda föreningar ett startkit mensskydd från företaget Herbox. Vi hoppas att detta kan bidra till en säkrare vardag för alla tjejer i vårt föreningsliv.

En kvinna med orange t-shirt står vid en sjö

Är du ett företag som vill växa och utvecklas?

Sparbanken Alingsås och Stiftelsen Eken startar under våren upp Navigator Scaleup – ett tillväxtprogram med bevisat stora effekter.

Anmäl ditt konto till kontoregistret

När du registrerar ditt konto till vårt kontoregister får du utbetalningar från företag, kommuner och myndigheter, direkt till ditt konto.

Team of young computer programmers cooperating while working on desktop PC in the office

Läge för e-handel?

Är du företagare och ännu inte kommit igång med din e-handel, denna stund är den bästa. Här får du tips på hur du kommer igång. 

 

Private Banking

Vi utvecklar förmögenheter och en hel del annat såsom:

  • Relationer
  • Kontakter
  • Samhället
  • En sund ekonomi
  • Trygghet m.m
Man som står i ett grönt fält

Kontakta oss

Vi hjälper dig till en sund och hållbar ekonomi!

Det ska vara enkelt att vara kund hos oss och våra korta beslutsvägar gör att du kan få all den hjälp som du behöver, när du behöver den.

Bra telefonnummer för dig som är företagare:

  • Kundcenter företag 0771- 33 44 33
  • Bankgirot 08-725 60 80
  • EnterCard (Betalkort Företag) 08-737 12 00
  • Support filöverföring 08-585 929 30

Tillsammans är vi starka!

två tjejer i köket

Har man en bra idé och vill framåt så går det att starta företag

Vi har alltid delat det stora intresset för mat, berättar Julia Blomkvist och Jonna Rydin som driver Gräddhyllan i Lygnared. Så vi bestämde oss för att bygga vår egen matstudio, en plats där vi kan känna oss kreativa och fria.

En man som lutar sig mot en glasdörr

Vi jobbar i ett segment där det mer handlar om service än att byta delar

Det kan vara en bra idé att lämna in bilen inför semestern, menar Stefan Sjögren som driver Göran Svenssons Bilverkstad AB i Vårgårda. Då slipper du kanske oberäkneliga stopp längs vägen. Det går aldrig att få en bil helt felfri men man kan försöka så gott det går. Vi har några luckor i kalendern och det är bara att komma hit.

En man och en kvinna i sin butik

11 Hektar- När vi samarbetar blir vi någonting större!

Det finns många företagare här i bygden och när vi samarbetar blir vi någonting större, berättar Jennie Elofsson och Marcus Wiberg som tillsammans med Hampus Frodell driver 11 Hektar i Ljung. När vi skickar kunder till någon annan blir dom glada och skickar tillbaka till oss. Då skapas en härlig energi!

Två men i en verkstad

Vi kallar det Cirkulär Terrazzo

Vi har alltid jobbat långsiktigt och lägger ned stora kostnader på projekt som kanske inte betalar sig på många år, berättar Anton och Anders Lundell på Herrljunga Terrazzo. Projekteringstiden i vår bransch är väldigt lång och då är det viktigt att vara med från start. 

Två personer i hjälm som ser glada ut.

Tack alla företagare

Här kan du läsa fler intervjuer med några häftiga företagare i vårt område. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!

Många företagare letar efter