Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Fondlistan och fondkurser

I fondlistan hittar du alla fonder du kan köpa via oss, från Swedbank Robur och andra fondbolag. Sök och jämför fonder och fondbolag, följ fonders utveckling, se fondkurser, risk och avgifter.

Över 500 fonder

Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad och informationsbroschyr finns i Fondlistan.

Sök och jämför fonder i fondlistan

  • I fondlistan hittar du hundratals fonder från en mängd olika fondbolag
  • Sök och filtrera-funktion gör det lätt att hitta det du söker.
  • Aktiefonder, räntefonder och blandfonder.
  • Fonder som placerar i olika branscher och regioner, bland annat Sverige, Norden, Europa, Japan, Asien och Nordamerika.
  • Du kan se vilka fonder som har gått bäst de senaste tre månaderna och de senaste fem åren.
  • Du kan bli guidad genom antalet stjärnor i Morningstar rating och antalet glober i Morningstar Hållbarhet.
  • Du kan bli även bli guidad av ett orange F, som står för Fondguiden. Det är fonder som vi bedömer har en stark förvaltning och goda utvecklingsmöjligheter.
  • Givetvis ser du även förvaltningsavgift och NAV-kurs.
Grandmother and granddaughter watering in kitchen garden

Hållbarhet i fonderna vi säljer

I fondlistan kan du filtrera på "fonder med särskilda hållbarhetskriterier" och få fram fonderna som uppfyller våra hållbarhetskrav. De ska bland annat ha ett integrerat hållbarhetsarbete där man både väljer bort men även aktivt väljer in bolag ur ett hållbarhetsperspektiv.

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och Sparbankerna och skall betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank påminner om att investeringar på kapitalmarknaden, bland annat sådana som nämns på denna sida, är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker. Stockholm 2014. Adress: Sparbanken Alingsås, Bankgatan 8, 441 30 Alingsås.

Fondinspiration

Aktiellt

Dagliga bolagsanalyser, börskommentarer, aktierekommendationer, förvaltarkommentarer och tips runt pension och privatekonomi.

Mer information