Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Jag träffar många talanger och det är roligt att se hur taggade barnen är, berättar Vincent Froiants som är ungdomsledare i Velox Freerun. Vi vill visa upp sporten och engagera så många som möjligt. Parkour är en fri sport utan rätt eller fel och här tävlar du bara mot dig själv.

Berätta om samarbetet med projektet Rörelse på rast
Idag är vi ute för Rörelse på rast på Hästhagenskolan i Floda. Barnen får testa parkour och jag vill få med så många som möjligt. Alla kan så mycket mer än de tror och det är bara att lägga in lite extra och inte sluta kämpa. Men huvudsaken är att ha roligt och jag ser hur barnen verkligen försöker så gott de kan.

Hur går det?
Vi får väldigt fina reaktioner. Du kan hoppa överallt. I staden, skogen eller inomhus. Är du bara lite kreativ kan du använda dig av miljön där du är. Ofta är det några kompisar som hänger tillsammans och lär av varandra.

Vi har runt 150 medlemmar i Alingsås och lika många i Partille. I vår lokal på Borgens Gata i Alingsås har vi ett stort skumhav, stänger att hänga i, höga platåer, en stor madrass och ett luftgolv där du kan träna på volter. Där kan du ta det i din takt och trappa upp svårigheten allt eftersom.

Tack Velox Freerun för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni skapar möjlighet för barnen att hitta nya sätt att röra på sig.