Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Här i IK Frisco tänker vi mycket på jämställdhet, berättar Anna Knutsson och Mariette Hassmer Troije när vi ses i klubbstugan en kväll i december. Damlaget är vår stolthet och tillsammans med Skepplanda är vi den förening i Sverige som haft damlag längst i seriespel. 

Berätta om det nya domarrummet
Allt fler kvinnliga domare kommer hit för att döma. Det är jätteroligt. Vi fick idén om att bygga ett andra domarrum för matcher där killar och tjejer dömer tillsammans. Domarna behöver en egen plats och för oss är alla lika mycket värda, oavsett kön.

Vad betyder föreningarna för bygden?Landsbygdsföreningar betyder mycket för en trakt som vår. Vi har hjärtat i bygden och är en plats där unga och gamla kan vara med i ett socialt sammanhang. Ta torsdagsgänget som exempel. Ett gott gäng 65-plusare som kommer hit för att socialisera, fika och spela gåfotboll. De bakar, fixar och lagar grejer. Hela den där lilla-föreningen-på-landet-grejen.

Vi har installerat en luftvärmepump i källaren med bidrag från Sparbanksstiftelsen Alingsås och Riksidrottsförbundet. Det hjälper oss spara energikostnader samtidigt som vi går i rätt riktning för klimatet. Och så behöver vi inte åka hit för att se till pelletspannan dagligen. 

Tack IK Frisco för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni skapar gemenskap i bygden. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.