Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Vi har alltid delat det stora intresset för mat, berättar Julia Blomkvist och Jonna Rydin som driver Gräddhyllan i Lygnared. Så vi bestämde oss för att bygga vår egen matstudio, en plats där vi kan känna oss kreativa och fria.

Berätta om företaget
Vi har varit i gång sedan mars förra året och vårt cateringföretag håller till här i vår fina matstudio. Grundtanken är att skapa nytänkande och vacker mat, vällagad från grunden med närproducerade råvaror. Det är viktigt för oss med bra och välsmakande råvaror så att vi kan skapa kvalitativa produkter. I vårt arbete flyter vi hellre med säsongen än att ha ett fast sortiment.

Vad gillar ni med företagandet?
Har man en bra idé och vill framåt så går det att starta företag. Vi trivs med att vara egna och jobba med det vi vill. Det är inte så svårt som man kan tro men något som verkligen överraskade är vilken tålmodighet som krävs för att få i gång verksamheten. Vi blir aldrig uttråkade eftersom vi hela tiden åker på nya jobb och får se nya ställen. Arbetet är väldigt roligt och varierat, allt ifrån att styla mat till att sköta maten till ett stort bröllop.

Tack Gräddhyllan för ert viktiga arbete. Vi gillar hur ni inspirerar oss med nytänkande och vällagad mat. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.