Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Två personer i hjälm som ser glada ut.

Världen behöver mer ström när det globala behovet av energi ökar, berättar John Sjöström och Ellinor Dahlvid på NKT när vi ses vid bygget av den nya testanläggningen i Alingsås. Vi är en del i omställningen och försöker alltid knyta an till vårt hållbara perspektiv.

Berätta om er roll i den gröna omställningen

Vi ser oss som en katalysator där våra produkter är väsentliga i överföringen av den nya energin. Omställningen mot vind, sol och vatten pågår i ett accelererande tempo och vi känner oss som en viktig del i allt detta.

Hur tänker ni långsiktigt i Alingsås?

Vi investerar mycket i Alingsås och bygger nu vårt nya kompetenscenter för kabeltillbehör inom högspänningssektorn. Det blir en stor byggnad som kommer synas med sina 32 meter i höjd. Vi behöver den höjden för att kunna testa våra produkter och byggnadens insida kommer vara klädd med ett jordat kopparnät från golv till tak.

Det låter som att det kommer bli fler lokala jobb

Ja, satsningen gynnar både region och samhälle. Vi kommer behöva fler medarbetare och jobbar långsiktigt med kompetensförsörjningen. Vårt samarbete med Chalmers fungerar bra och nu vill vi jobba tätare med gymnasieskolan i Alingsås för att se till att vi kan hitta framtidens medarbetare.