Vi kan se en minskad inflationstakt även om januari innebar ett hack i kurvan. Om den minskade trenden håller i sig så kan vi se fram emot räntesänkningar kanske redan under våren. Vi får helt enkelt se vilka krafter som är starkast och som har mest påverkan på vår hemmamarknad.

Vi ser en fortsatt svag aktivitet i vårt område där bland annat nybyggnationen är på en mycket låg nivå och vi har också sett en del varsel bland företag i vårt område.

Trots den tuffa tiden som har varit med konjunkturen som har slått hårt mot vissa branscher så har våra företag i det stora hela, klarat sig väldigt bra. Det beror på det fina arbete som du och dina kollegor gör varje dag.

Vi vill finnas nära dig

Vi vill ge dig ännu bättre service och våra medarbetare en bättre arbetsmiljö. Därför renoverar vi våra kontor. För ett par veckor sen var det äntligen dags för nyinvigning av Vårgårdakontoret där över 500 kom och firade med oss!

Vi hade också förmånen att bjuda in Företagarna i Vårgårda till frukostträff på vårt nyrenoverade Vårgårdakontor. Vi bjöd på frukost och berättade om banken, visade våra lokaler och samtalade om läget med företagarna vilket var mycket uppskattat.

Håll koll på pensionen

Sex av tio svenskar uppger att de har liten eller ingen kunskap om hur pensionssystemet fungerar. Bland dem är det bara 15 procent som tror att pensionssystemet kommer att ge en rimlig pension. Det gäller inte minst dig som har eget företag. Se till att du har koll och boka in ett möte med din rådgivare om du behöver se över de olika delarna kring pension och också de försäkringar som finns. Allt för att skapa en så trygg vardag som möjligt för dig så att du kan fokusera fullt ut på din verksamhet.

Vi har emitterat vår första gröna obligation

För att ytterligare bredda förutsättningarna i vårt arbete med att bedriva en lönsam och hållbar bank så emitterar vi obligationer. Det ger oss ännu större möjligheter i att utveckla vår finansiering och samtidigt tar vi steg i vårt hållbarhetsarbete.

Vi är övertygade om att ett företag som har ett aktivt hållbarhetsarbete stärker sina affärer. Vi finns här för att diskutera de möjligheter och utmaningar som ditt företag står inför!

Vi är stolta över vår process som vi nu har tagit i mål genom att på ett mycket förtroendefullt sätt ha emitterat vår första obligation på marknaden. Det är en milstolpe i bankens historia.

Du är viktig!

Vi är glada över vår relation med dig och hoppas att vi kan fortsätta ha vårt fina samarbete. Ni är jätteviktiga för oss och det är vi tillsammans som skapar ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen att höra av dig till någon av oss för att diskutera hur du kan ta ditt företag vidare och kanske är Navigator Scaleup något för dig?!

Jag önskar dig en riktigt skön påsk!

Staffan Svantesson
VD Sparbanken Alingsås