Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
People in High Scool who starts a company .

Att få jobba med något vi står för gör arbetet roligare, berättar Elin Lundemo, Ebba Lundström, Arvid Wallmo och Filip Martins som driver UF-företaget Clean and Reuse. Om företaget lyckas hänger på eget ansvar, eget arbete och egna initiativ.

Berätta om er UF-företag
Vi funderade på hur vi kan minska förbrukningen av plast och transporter av vatten. Lösningen är en flaska av återvunnen plast och rengöringsmedel i tablettform som man själv blandar med vatten. Tabletterna är veganska och innehåller inga skadliga ämnen.

Hur går det för er?
Bra! Vi köper in materialet i Sverige och etiketterna från Alingsås. Just nu jobbar vi med intäkts- och kostnadsbudget, sätter priser, beställer råvaror och förhandlar med sponsorer. Vi pitchade idén på drakträffen i Alingsås och inför det fick vi öva, öva och öva. Man köper av oss i våra digitala kanaler (länk) men vi kommer även vara med på marknader och mässor.

Vad är det viktigaste ni lärt er?
Det är en spännande resa. Allt ifrån att komma på själva idén till få ihop alla delar i företagandet. Det blir ekonomi på riktigt och vi inser hur mycket hårt arbete som ligger bakom ett företag. Det är viktigt med alla kontakter och att hålla goda relationer till dem.  

Tack Clean and Reuse UF. Vi gillar hur ni går in för att lära er mer om företagande och att ni tänker hållbart i det. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.