Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
Man i verkstan

Medarbetarna i produktion kallar mig getögat, skrattar Thomas Björnson som är VD på snickerifabriken Solidor i Magra. Jag ser allt och känner lugn i kroppen när jag kan konstatera att detaljerna är på plats. 

Berätta om företaget
Genombrottet kom 1996 med 102 rum och 40 badrumsdörrar till Grand Hôtel i Stockholm. De är en trogen kund sedan dess och hittills har vi gjort dörrar & inredning till 300 rum. Vi har levererat till ambassader och konsulat i Moskva, Peking, Istanbul, Kairo och Jerusalem. Och så hittar du vår inredning på trestjärniga Michelinrestaurangen Frantzén och ett av världens bästa boutiquehotell, Ett Hem i Stockholm.

Hur går det?
Vi har bra tryck och är kända för hög kvalitet och leveranssäkerhet. Att behålla medarbetare och få tag på den bästa personalen är viktigt för oss. Där kan vi locka med ett roligt jobb och fin gemenskap.

Hur ser planerna ut?
Vi behöver överbrygga lågkonjunkturen men eftersom vi har stor bredd bland kunderna är vi inte så sårbara. Med nästintill full produktion året ut behöver vi anställa flera nya medarbetare. Två av mina grabbar jobbar i företaget och jag hoppas på ett generationsskifte framöver. Det är roligt att de vill jobba ihop med farsan!  

Tack Thomas och alla på Solidor. Vi gillar att ni sätter Magra på inredningskartan och bygger ert företag långsiktigt. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.