Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
Gästgiveriet in Sollebrunn is a meetingpoint for all the locals.

Det är nästan som att vi är gifta med varandra, skrattar Anna Frisk och Anishka Böke som driver Sollebrunns Gästis. Vi träffar varandra oftare än våra familjer och har sett till att våra barn jobbar här. Haha, så får vi åtminstone träffa dem!

Hur kom det sig att ni tog över Gästis?
Vi jobbade i restaurangkök tillsammans och gjorde så mycket roligt ihop. Vi ville mer och startade från scratch 2017. Vi hade massor av idéer och var beredda på hårt jobb. Men vi blev ändå överraskade över hur mycket arbete som krävdes som företagare.

Ni måste lärt er mycket?
Vi hade tom kassa i början och fick själva låna ut pengar till företaget för att kunna köpa råvaror. Våra män åkte runt och köpte svenskt kött i Skara och färsk fisk på fiskmarknaden i Göteborg. Kartonger till kunder som ville ta hem sin mat fick vi låna ihop lite här och där.

Hur går det nu?
Vi har ökar stadigt och har många ben att stå på. Till exempel lunch, Bed & Breakfast, söndagsmiddag, all form av catering och abonnering. Det är alltid svenskt kött och hemlagat från grunden. God mat och nöjda kunder är vår affärsidé. Det är härligt att driva företag i Sollebrunn och det finns en fin sammanhållning i bygden. Det är guld värt.

Tack Anna och Anishka för det viktiga arbete ni gör. Vi gillar att ni skapar möjligheter för människor att umgås och äta gott. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.