Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

En del förändringar på gång!

Snart närmar sig sommaren och i takt med det sker också en del förändringar hos oss. Anders har gjort sin sista dag och snart börjar vår nya Verksamhetsledare Jenny Lindqvist. Som ett led i det tillträdde jag från den 1 maj tjänsten som VD för Sparbanksstiftelsen.

I nästa nyhetsbrev kommer vi presentera Jenny ytterligare och vi ser båda fram emot att träffa er alla igen till hösten!

Ha en fin sommar!

Rebecca Bitto

Sparbanksstiftelsen Alingsås

”Vi älskar vår Love”

Det säger Kicki Asp, verksamhetschef på Gråbo Ridkubb, och klappar om klubbens senaste tillskott – traktorn Love som kommit att bli en oerhört värdefull resurs i den dagliga skötseln av anläggningen. Ett inköp som blivit möjligt genom bidrag från Lerums kommun och Sparbanksstiftelsen Alingsås.
– Vi är så tacksamma!

En växande rörelse

Första året (2022): 14 skolor. Andra året: 20 skolor. Och i år: 28 skolor. Det är numerären på de skolor som engagerat sig i projektet Rörelse på rast som nu är inne på sitt tredje år. Onekligen en positiv utveckling.

Positiva steg i Vägen Vidare

ESF-projektet Vägen Vidare har sitt fokus på ungdomar mellan 16-20 år, som står långt ifrån studier och arbetsmarknad. Tanken är att ge dessa ungdomar en möjlighet att genom att vistas i andra miljöer och träffa andra människor stärka sitt självförtroende och öka chanserna att ta nya steg på vägen ut i samhället. Drygt ett år har gått i det treåriga projektet och många positiva steg kan skönjas i ungdomarnas utveckling.

Sparbanken Alingsås

Värmen har kommit, naturen har tagit fart och det börjar även ljusna i ekonomin.

Nu har den första räntesänkningen genomförts. Då kan det alltså vara så att vändningen har börjat, att tillväxten ska börja ta fart igen. Inflationstakten är klart lägre nu är tidigare och faktiskt även lite lägre än tidigare prognoser och Riksbanken har genomfört en sänkning av reporäntan med 0,25% ner till 3,75%. 

Det gäller att hitta sätt för oss att stötta kunderna i omställningen

Som Sparbank spelar vi en viktig roll i samhället, resonerar Maria Åhman som är ny hållbarhetsansvarig på Sparbanken Alingsås. Vi har drivits av Sparbanksidén, som handlar om hållbarhet och sund ekonomi, i snart 200 år och nu vill vi visa hur vi kan vara del i omställningen.

Apple Pay

Nu införs beloppsgräns

För att stärka skyddet mot bedrägerier har vi nu infört en daglig beloppsgräns vid överföringar. Det innebär att du själv kan anpassa hur mycket pengar som är möjligt att överföra per dag från ditt konto till någon annan.Laddstationer i Alingsås och Vårgårda

Vi har nu laddare till elbilar på våra kundparkeringar i Alingsås och Vårgårda. Under rådgivningsmötet så kan våra kunder passa på att ladda upp sin bil. 

 

Tjej vid en elbil

Stiftelsen Eken

Hej!

Nu närmar sig sommaren och innan vi på Stiftelsen Eken och Estrad går på semester kommer en uppdatering av den senaste tidens händelser i verksamheten.

I arenan har en seniormässa med över 700 deltagare, en show med David Batra och Johan Glans, samt Potatiscupen i handboll gått av stapeln sedan sist.
Flera större konferenser och arrangemang har ägt rum, bland annat Sparbankens påskluncher och årsstämma, Samhällsbyggnadsfrukost tillsammans med Alingsås kommun, träffar i Styrelseakademiens nätverk för vd och ägare samt en introduktion till hållbarhetsrapporteringen CSRD tillsammans med Almi Företagspartner.

Med start efter sommaren arrangerar Kulturföreningen Kultur löpande program i Estrads foajé och i oktober installeras en konstutställning under Lights i Alingsås. I augusti bygger föreningen Shelterbox, som arbetar med katastrofhjälp runt om i världen, en utställning i foajén och skolbarn i kommunerna bjuds in att besöka utställningen. Syftet är att öka kunskapen om utsatthet och arbete med akutstöd i världens katastrofer.

I augusti startar nätverksträffar och möten på Estrad i företagsutvecklingsprogrammet Navigator ScaleUp som vi driver tillsammans med Sparbanken. Tio företag startar sin utvecklingsresa tillsammans med ett 20-tal coacher och deltagarna kommer att ses löpande under två års tid.

Det är nu tre år sedan vår coworking Biz-Estrad startade och verksamheten har idag ett 20-tal hyresgäster. Vi utvecklar erbjudandet kring Biz och bjuder in till nätverksfrukostar och benchmarking för att skapa mervärde i kontoret. Flera träffar kommer att äga rum tillsammans övriga hyresgäster och verksamheter i huset.

Läs gärna mer om vår verksamhet och varmt välkommen till någon av våra träffar eller aktiviteter under hösten 2024: www.estradalingsas.se

Somriga hälsningar Ingrid Pousard, VD Stiftelsen Eken och Estradbolagen

Varmt välkommen till någon av våra aktiviteter!

Hör gärna av dig!

Hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss på Stiftelsen Eken om du har några frågor, funderingar eller goda idéer.

Ingrid Pousard

Mail: ingrid.pousard@stiftelseneken.se
Telefon: 072 – 660 11 56
Webbadress: www.stiftelseneken.se

Mer information

Stiftelsens nyhetsbrev skickas ut till Styrelse och  förtroendevalda i Sparbanksstiftelsen Alingsås, Styrelsen i Stiftelsen Eken och Styrelsen i Sparbanken Alingsås och alla medarbetare. 

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev? Kontakta oss.

Ansvarig utgivare
Rebecca Bitto
VD
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Nästa nummer kommer i oktober.