Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Tack alla företagare!

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra!

kvinna i ett slott

Läs om några av alla de företag som gör skillad i vårt område

kvinna i ett slott

Nääs Slott

Här startar varje arbetsdag med nya utmaningar, skrattar Maria Sidén som är VD på Nääs Slott. Det är det som gör jobbet så roligt och vi lär oss nytt varje dag. Det blir allt från barkborrar till barnteater. 

Man i verkstan

Solidor

Medarbetarna i produktion kallar mig getögat, skrattar Thomas Björnson som är VD på snickerifabriken Solidor i Magra. Jag ser allt och känner lugn i kroppen när jag kan konstatera att detaljerna är på plats. 

En man och en kvinna i sin butik

11 Hektar- När vi samarbetar blir vi någonting större!

Det finns många företagare här i bygden och när vi samarbetar blir vi någonting större, berättar Jennie Elofsson och Marcus Wiberg som tillsammans med Hampus Frodell driver 11 Hektar i Ljung. När vi skickar kunder till någon annan blir dom glada och skickar tillbaka till oss. Då skapas en härlig energi!

Jag har en ny idé om hur vi kan bygga infravärmare där vi kan få ut mycket mer energi än idag

Jag vill verkligen jobba vidare minst fem år till, berättar Birger Ericson som driver Speedheater i Alingsås. Då kommer jag få vara med om allt spännande vi utvecklar. Som maskinskrapan som tar bort färg från metall. Den får vi frågor på från bland annat Japan och Indien.

man och kvinna i en afffär

Det ska vara en upplevelse att handla på Balders Hage

Vi köpte företaget för 5 år sen och känner ett stort ansvar i att bevara och samtidigt sätta vår prägel. Något vi brinner för är att det ska vara en upplevelse att handla här.

Per-Olof Rosén arbetar med klimatomställning

Klimatomställningen sätter fart på vår kreativitet

Klimatomställningen pågår för fullt och det sätter fart på vår kreativitet, berättar Per-Olof Rosén på Vårgårda-Herrljunga Biogas. Konceptet bygger på det lokala och vi uppnår vinn-vinn-vinn. Lantbrukarna får effektivt gödsel, vi producerar hållbart drivmedel vilket i sin tur är bra för klimatet.

Metoden vi hittade för att applicera termoplast i rör använder vi för att ytbehandla bergsbultar för gruvindustrin

Vi skulle testa en anläggning vi köpt för att se att allt var okej, berättar Melker Larsson som driver Melack Broker. Vi hängde upp ett rör och hällde i lite pulver och när röret kom ut så… Vi ringde SSAB och blev uppkallade direkt eftersom vi plötsligt löst ett problem som branschen jobbat på i 20 år.

Vi kör fjärrtransporter och har totalt 46 fordon

Vi märker hur vår nya el-lastbil väcker nyfikenhet, berättar Göran och Mats Sanfridsson som tillsammans med Torbjörn Sanfridsson driver Sanfridssons Åkeri i Ljung. Vi vill göra något bra för miljön och det verkar som många kunder vill att vi kör deras transporter med el.

Gästgiveriet in Sollebrunn is a meetingpoint for all the locals.

Sollebrunns Gästis

Det är nästan som att vi är gifta med varandra, skrattar Anna Frisk och Anishka Böke som driver Sollebrunns Gästis. Vi träffar varandra oftare än våra familjer och har sett till att våra barn jobbar här. Haha, så får vi åtminstone träffa dem!

två män i verkstan

Ahlgrens marmor

Medarbetarna är det viktigaste vi har, berättar Kenn Ahlgren som är VD på Ahlgrens Marmor utanför Herrljunga. Har du ingen bra personal har du till slut inget företag och när vi anställer letar vi inte vad de redan kan, utan vad vi ser de kommer att kunna. 

Gate Lantbruk

Att driva företag är som att spela fotboll, resonerar Roland Pettersson som driver Gate Lantbruk utanför Herrljunga. Det gäller inte att springa dit bollen är utan att kunna förutse vart den är på väg.

man på en bänk

Thorelund Consulting

Vår situation kan liknas vid att ha tränat fotboll under en lång period, berättar Andreas Thorelund som driver Thorelund Consulting i Alingsås. Och nu sätter äntligen den stora matchen i gång. Nu är det roligt på riktigt!